Terug naar overzicht

Surfplank voor waaghalzen

Opblaasbaar dartbord

Een opblaasbaar dartboard van zo’n vier meter hoog valt het meest op. De nieuwe lichting studenten probeert balletjes tegen de twintig te smijten. Even daarachter is een voetbalpartijtje en daar weer achter staat een basket. ‘Op zes verschillende disciplines leren de studenten elkaar beter kennen’, vertelt docent Lennard Terpsma.

Per tutorgroep gaan de studenten het parcours van verschillende sporten en spellen af. Het puzzelspel beviel Accountancystudent Daniel Reuver nog het beste. ‘We moesten namen van steden herkennen in een soort cryptogram.’ Ook was er een memoryspel en moesten ze onder een zeil door tijgeren. ‘Maar straks gaan we voetballen, dat is toch wel het mooiste.’

Draaiende surfplank

Tijdens de pauzes is de grootste groep studenten te vinden bij een surfplank. Daarop moeten ze zo lang mogelijk zien te blijven staan. Dat valt zeker niet mee op de wild bewegende plank. Teun Loeffen, student Bedrijfseconomie, houdt het toch een paar seconden vol. ‘Ik ben zéker een halve minuut blijven staan’, bluft hij. ‘Het ziet er vrij makkelijk uit, maar het valt nog tegen.’

Onder luid geklap waagt een vrouwelijke eerstejaars ook een poging. Ze houdt nog lang haar evenwicht, maar zwicht uiteindelijk voor de draaiende plank. ‘Een ranglijst wordt er niet bijgehouden, dit is puur voor de waaghalzen en voor de lol neergezet’, aldus docent Terpsma. [EvG]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?