Terug naar overzicht

‘The biggest party of Breda!’


Langzame start

Het duurt even voordat het festival los komt. Rond half zes zijn er nog weinig mensen te vinden bij de verschillende podia. Op het Kasteelplein, het Kerkplein en de Grote Markt is er nagenoeg geen publiek te vinden. Behalve op de Havermarkt, daar staan ruim vierhonderd mensen te chillen bij Breda’s eigen celebrity Hardwell. Maar los gaan ze nog niet.

‘Wat een herrie’

Mensen die van buiten Breda komen om lekker te gaan shoppen op de wekelijkse koopavond weten niet wat ze overkomt. ‘Wat doen al die podiums hier?’, vraagt Pieter Willems uit Zevenbergen. ‘Wat een herrie. Ik denk dat ik maar weer naar huis ga.’

Stampvol

Als de avond eenmaal valt over de binnenstad kun je nergens meer lopen. Bij alle podia staan mensen te drinken, te feesten, te dansen, te flirten en nogmaals te drinken. ‘Het lijkt wel alsof alle studenten uit Breda en omstreken zijn uitgelopen voor deze party’, vertelt tweedejaars Bouwkunde student Loes de Krijger uit Breda. ‘Ik had het wel verwacht. Het is dan ook the biggest party of Breda.’ Marloes de Bruin, derdejaarsstudent Rechten uit Oosterhout, komt maar voor één persoon. ‘Sunnery James is de reden dat ik hier ben. Helaas is hij al bezet door Doutzen Kroes, maar anders was hij van mij.’  Volgende week donderdag is er weer een Hbo Intro Festival maar dan in Den Bosch. [MEdG]

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?