Terug naar overzicht

Voor de klas in Afrika

De twee studenten vertrekken pas in oktober naar Afrika, maar hebben al erg veel zin in het avontuur. Een voorbereidingsweekend met uitleg en films over het land is inmiddels achter de rug en ook het benodigde sponsorgeld van 2000 euro wordt al flink ingezameld. Het geld dat ze ophalen wordt in Kenia besteed aan projecten van Edukans .   

Onderwijs in Kenia

De twee studenten gaan niet alleen op pad. ‘Samen met dertig andere pabostudenten uit Nederland gaan we niet alleen kijken hoe het onderwijs er daar uitziet, maar we gaan er ook lesgeven en willen graag de Keniase pabostudenten ontmoeten’, vertelt Margriet. ‘We kunnen van elkaar leren.’

Buitenlandstage

De kans om met Stichting Edukans mee te gaan was voor de twee dames ideaal. ‘Een buitenlandstage van vier maanden vond ik eigenlijk te lang’, legt Evie uit. ‘Nu gaan we twee weken dus dit is een fijne oplossing. Zo’n ervaring krijg je niet snel.’

Kort

Alle spullen die gebruikt worden tijdens de lessen moeten de studenten zelf meesjouwen. ‘Dat worden dus wat minder kleren,’ lacht Evie. Of je echt iets kunt betekenen in twee weken tijd is wel de vraag. ‘Het  is wel kort, maar het voelt niet aan als een vakantie,’ vertelt Evie. ‘We gaan niet alleen maar aapjes kijken. Ik hoop er ook heel veel van te leren en ik denk dat ik anders tegen bepaalde dingen ga aankijken.’

Margriet weet nu al dat het niet bij twee weken blijft. ‘Je kunt namelijk nog vrijwilliger worden bij Edukans. Dat lijkt me wel wat,’ vertelt Margriet.

Website

Evie en Margriet zijn te volgen via hun website. [MK]

Het complete interview met Evie en Margriet kun je lezen in Punt 01.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?