Terug naar overzicht

Zomers sfeertje op Bossche HBO Intro

De aankleding valt direct op bij deze editie van het festival. Vanaf de achterste rij van het plein kunnen bezoekers lekker lui met een pilsje in de hand de gebeurtenissen op het podium volgen. Allemaal met een gratis Rabobank-hoedje op, die niet aan te slepen zijn. Judith Koreman is namens Avans Hogeschool bij de organisatie betrokken. ‘Het is nu tegen zessen en echt al gezellig en vrij druk voor Den Bosch. In ieder geval drukker dan vorig jaar.’ Ruim tweeduizend bezoekers zijn er dit jaar in totaal naar de Markt gekomen.

Grootste condoom

De GGD heeft ‘ergens tussen zes en acht’ het grootste condoom van Nederland beloofd: een luchtballon. Met een kraampje vol gratis condooms probeert de gezondheidsdienst jongeren nog maar eens op de gevaren van soa’s te wijzen. Twee bezoekers met een oranje hoedje staan druk op knopjes te drukken op een automaat waar ze hun eigen condoomverpakking kunnen ontwerpen. ‘Dit is echt grappig’, lachen ze. 

Gezellig feestje

Janna ten Oever heeft haar studie Bestuurskunde bij Avans na twee jaar ingeruild voor een opleiding in Tilburg. Het weerhoudt haar er niet van om samen met Animoso op het HBO Intro te komen kijken. ‘De dj’s ken ik niet, ik hou eigenlijk niet zo van die muziek. Maar het is wel een gezellig feestje.’

Vera Senden, derdejaars Integrale Veiligheid, maakt bij een kraampje reclame voor het Bossche dispuut Femina Magna. ‘Het is hier beter dan vorig jaar, er zijn toch al meer mensen en er is meer sfeer.’ Ze blijven de hele avond – van vijf tot elf – bij hun kraampje om nieuwe studenten te werven. ‘We gaan zo ook nog flügelhappen met wat studenten en we houden elke woensdag een feestje in Den Bosch’, voegt ze daaraan toe.

Alleen housemuziek

Senden vindt het goed dat de organisatie dit jaar alleen voor housemuziek heeft gekozen. ‘Daardoor wordt het volgens mij wel wat drukker.’ Stijn van Hulten, vierdejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening, denkt dat ook. ‘Het is niet mijn ding, maar zo met dit weer is het wel leuk.’ Hij is met een aantal eerstejaars van zijn opleiding op het festival. ‘Zo kunnen we elkaar mooi leren kennen.’ Ze zitten op een bankje aan de rand van de Markt nog wat hamburgers weg te knagen. ‘We komen even relaxed kijken hoe het is. Laat zal het niet worden, want sommigen hebben morgen om half acht alweer les.’ [EvG]

Bdtv maakte een filmpje bekijk dat hier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?