Terug naar overzicht

130 hamburgers voor vertraagde studenten

Chagrijnig

Volgens student Jeroen Dobbelsteen was de sfeer op de boot redelijk verdeeld: ‘De ene helft was heel chagrijnig. De andere helft vond dat zoiets kon gebeuren en vermaakte zich met kaarten of uitwaaien op het dek.’ ‘Iedereen was kapot na een zware week in Londen’, vult medestudent Willemijn Fransen aan. ‘Veel studenten wilden maar één ding en dat was naar huis.’

Maar de vertraging zorgde niet alleen voor verveling. Fransen: ‘Sommige studenten hadden maandag al een tentamen. Ze wilden eigenlijk leren en zaten daardoor behoorlijk in de stress.’ Dobbelsteen: ‘Er waren studenten die moesten afzeggen voor hun werk. Gelukkig had ik daar geen last van, omdat ik al vrij had gevraagd.’

Burger King

Uiteindelijk keerde de boot terug naar Engeland en moesten de studenten per trein terug naar Nederland. ‘Bij de tunnel konden we gelukkig eten op kosten van de school. Bij de Burger King werden 130 menu’s besteld. Iedereen kreeg een burger, friet en sinaasappelsap. Dat had Avans heel goed geregeld’, vertelt Fransen. Uiteindelijk zijn de studenten rond half vier ’s nachts thuis.

Winkelformules

Door alle ophef rond de vertraging is de studiereis een beetje naar de achtergrond verdwenen. Een week lang verbleven de studenten in gastgezinnen en werden ze bijgepraat over de Engelse winkelformules. De studenten bezochten onder andere een shopping outlet, een winkelcentrum en allerlei supermarkten.

‘Alles is net ietsje anders in Engeland’, vertelt Fransen enthousiast. ‘In sommige supermarkten hebben ze een restaurant. De lekkere geur die daar vandaan komt, ruik je in de winkel en dat zet mensen weer aan om nog meer spullen te kopen. Er hangt een gezelligere sfeer en alle producten liggen netjes in de schappen. Als je dat gaat vergelijken met bijvoorbeeld de C1000…’ [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Boot met Avansstudenten vast bij Dover 16-8-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?