Terug naar overzicht

Avans-team wint Automation Award 2009

In totaal deden er van Avans drie teams mee uit Den Bosch en één uit Breda. Het team van Dennis Klein, vierdejaarsstudent Industriële Automatisering in Den Bosch, kwam als beste uit de bus en sleepte het prijzengeld van 2.000 euro en de bijbehorende wisselbeker in de wacht. Eenderde van het prijzengeld is voor het team, tweederde voor de school.  

Breda titelverdediger

De Avansstudenten uit Breda werden derde en wonnen daarmee 500 euro. De studenten van de Bredase opleiding Mechatronica waren de titelverdediger, zij wonnen de wedstrijd vorig jaar. De andere Bossche teams eindigden dit jaar als vijfde en zesde.

‘Alle negen opdrachten moesten in slechts 25 minuten worden vervuld. De jury liep rond en keek hoe de teams samenwerkten. De bedrijven keken hoe inhoudelijk aan de opdracht is voldaan’, vertelt Peter van den Berg, docent Industriële Automatisering in Den Bosch.

Naast Avans waren ook Fontys uit Eindhoven, de Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Windesheim uit Zwolle vertegenwoordigd. De negen technische uitdagingen kwamen van industriële automatiseringsbedrijven, zoals Siemens. 

Tweedejaars geen laatste

Hoewel de wedstrijd is bedoeld voor derde- en vierdejaarsstudenten engineering, was er één Avans-team dat bestond uit tweedejaarsstudenten. Zij kwamen van het mbo en studeren pas een halfjaar bij Avans. Zij werden verdienstelijk zesde. ‘Knap dat ze het aandurfden’, vindt docent Van den Berg. ‘Er brak ook gejuich uit toen ze hoorden dat ze geen laatste waren geworden.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?