Terug naar overzicht

Bestuurskunde derde topper voor AMB

‘Een aangename verrassing’, laat directeur Jos de Kort weten. ‘Vorig jaar hadden we twee andere opleidingen bovenaan staan, dus we hadden er wel rekening mee gehouden. De enige vraag was welke opleidingen dit keer werden onderzocht.’

Uitstekende accreditatie

Dat werd Bestuurskunde en dat kwam de academie niet slecht uit. ‘Daarvan hebben we net de accreditatie achter de rug. Daar kwamen we ook uitstekend uit, dus ik zie dit als een bevestiging daarvan door de studenten.’

Dat Avans in Den Bosch zakt van beste hogeschool naar plek vier, vindt De Kort wel een tegenvaller. ‘Gelukkig ligt dat niet aan Bestuurskunde. We werken er allemaal hard aan om mooie opleidingen te maken. Het is goed om te horen van een onafhankelijke derde partij dat je dan de beste bent.’

Uitgebreid doornemen

De lijst met de resultaten heeft de directeur zelf nog niet onder ogen gehad. ‘De afgelopen dagen had ik absoluut geen tijd om het tijdschrift te kopen. In het weekend ga ik dat eens uitgebreid doornemen. Ik ben benieuwd wat de andere opleidingen hebben gedaan en wat de verbeterpunten zijn voor Avans en voor ons.’ [EvG]

Meer resultaten van Avans in het Elsevier Thema Studeren staan in de volgende Punt04, die vanaf 12 november in de bakken ligt.

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

‘De grootste fout is arrogant worden’ – 23-10-2009

Twee Bossche opleidingen op 1 – 22-10-2009

Avans wakkergeschud: daling in ranglijst – 21-10-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?