Terug naar overzicht

Bloemlezing CMD op Dutch Design Week

Vijf apparaten van CMD-studenten zijn tijdens van 17 tot 25 oktober te bewonderen. Drie studenten en zeven oud-studenten zijn er met hun werken vertegenwoordigd. Te zien zijn: een spel dat je met je stem kunt besturen, kleding die te gebruiken is als VJ-tool, muzikale ballen en een tegelvloer waarmee kinderen logo’s kunnen ontwerpen. 

Levend behang in je kamer

Ook levend en interactief behang wordt tijdens de week getoond. Dat is gemaakt door oud-studenten Timo Kuilder en Jeroen van Hofwegen. Dit behang past zich aan aan de omstandigheden in de kamer waar het hangt. ‘Als het warm is, wordt het rood en als het koud is blauw. Ook het geluid telt mee: is er lawaai dan leven de figuurtjes op het behang heel erg, is het rustig dan gaan ze slapen’, legde Van Hofwegen eerder uit aan Punt

Werken in Grafisch Museum

CMD richt zich op interactie tussen mensen onderling en tussen mens en machine. De apparaten zijn allemaal tijdens eerdere projecten van de opleiding gemaakt. Zo werden afgelopen schooljaar drie CMD-projecten geselecteerd voor een tentoonstelling in het Grafisch Museum in Breda. Eén daarvan, de tegelvloer waarmee kinderen logo’s kunnen ontwerpen, staat nu dus ook op de Dutch Design Week. [EvG]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Roepen, blazen en stampen bij CMD – 19-06-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?