Terug naar overzicht

Chemie in Den Bosch

Gaat Avans wel of niet Chemie aanbieden in Den Bosch? Na het besluit van het Ministerie van Onderwijs om wel goedkeuring te verlenen aan Chemie en niet aan Biochemisch en Medische Diagnostiek moest daar wel even over nagedacht worden. De kosten van laboratoria zouden te hoog zijn voor maar één opleiding.

Bedrijfsleven en projecten

‘We hebben de voor- en nadelen besproken met de Raad van Bestuur en gaan door met Chemie’, vertelt academiedirecteur Paul van Hal. ‘De contacten met het bedrijfsleven in de regio én wezenlijke deelname in projecten als Fhealinc zijn ook voor de toekomst belangrijk. Dat kunnen we beter realiseren vanuit Den Bosch.’

De academie gaat nu verder uitwerken met welke majors ze in Den Bosch willen beginnen. ‘Forensisch onderzoek zit daar waarschijnlijk bij’, zegt Van Hal. ‘Dat is een nieuwe  major waar veel vraag naar is.’

Nieuwe studenten

Van Hal denkt dat Chemie in Den Bosch wel een aantal studenten aantrekt die anders naar Breda zouden gaan. ‘Maar we hopen vooral een groep studenten aan te boren die anders niet naar Avans zou gaan.’ [AR]

Zie ook eerder verschenen artikelen:

Geen goedkeuring voor labopleiding 25-08-09 

Avans bij broedplaats voor bedrijven 21-08-09 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?