Terug naar overzicht

CMD-lab naar nieuwe plek

Tientallen dozen van Apple-computers staan opgestapeld in de gang van de eerste verdieping Lovensdijkstraat 63. Dit is vanaf nu de nieuwe plek voor het CMD-lab. De hele opleiding zit voortaan in dit gebouw. ‘Qua ruimte zijn we daar niet rouwig om’, vertelt Pieter Floris, de netwerkbeheerder van CMD, die de ruimte aan het inrichten is. De saaie computerruimte van voorheen ziet er meteen een stuk gelikter uit met alle witte iMacs.

Eigen studio

Aan de zijkanten van het lab zitten kleine, aparte lokalen die CMD ook goed kan gebruiken. ‘We hebben alle materialen voor een studio, maar deden daar voorheen niet veel mee. Je moest er eerst maar een plek voor zien te vinden. Nu richten we één van de lokalen in als studio en nog een paar andere als werkplekken voor groepen’, legt Floris uit.

Aan de andere kant van de trap op dezelfde verdieping is een plein waar de docenten komen te zitten. Voorheen was dat het meeting point van de Academie voor Marketing en Business Management. Dat wordt het nu voor CMD. ‘Wij zijn inmiddels wel gewend aan verhuizen’, stelt docent Ellen Kroes.

Heen en weer

Na de kerstvakantie mag ze haar spulletjes uitpakken op de nieuwe werkplek. ‘In de afgelopen twaalf jaar ben ik al wel tien keer heen en weer verhuisd. Dan weer naar 63, dan weer naar 61’, legt Kroes uit. ‘De docentenruimte blijft op 61, dus we blijven nog wel even heen en weer lopen. Al is het maar voor de post.’

Of dit nu de vaste plek blijft voor CMD is de vraag, want over het opknappen van de gebouwen aan de Lovensdijkstraat wordt nog nagedacht. Voorlopig in ieder geval wel. Floris: ‘Je weet nooit waar ze in de toekomst de sloophamer in zetten.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?