Terug naar overzicht

Crisis DSB treft Avansstudenten

Tot nu toe zijn er bij de Diensteenheid Financiën en Studentenadministratie (DSF) vijf gevallen bekend waarbij het collegegeld van oktober niet kon worden afgeschreven van de opgegeven DSB-rekening.  De rekening hoeft overigens niet van de betreffende student te zijn, maar kan ook op naam van de ouders staan.

Deurwaarder

Volgens Louis Heuer, coördinator van de afdeling Financiën, wordt er bij DFS wel rekening gehouden met de situatie: ‘We zijn redelijk coulant naar studenten met een DSB-rekening. Ze krijgen weliswaar een aanmaning, maar pas na vier maanden sturen we een deurwaarder langs. We raden ze aan zo snel mogelijk een nieuw rekeningnummer door te geven.’

Eerder deed ook de Informatie Beheer Groep een dergelijke oproep. De instantie verzoekt studenten met een bankrekening bij DSB voor vrijdag 12.00 uur een nieuw rekeningnummer door te geven. Alleen dan kan zij garanderen dan studenten op tijd de studiefinanciering van oktober ontvangen. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?