Terug naar overzicht

De mooiste bushokjes van Brabant

‘De reizigers zijn verbaasd en vinden de actie erg leuk’, zegt Buzink die vanmorgen om vier uur is begonnen met het versieren van de bushokjes. ‘Ik betwijfel alleen of ze de achterliggende gedachte hebben begrepen.’ 

Reactie op vandalisme 

Met zijn actie, als reactie op het vernielen van bushokjes, wil de student het openbaar vervoer positief onder de aandacht brengen.

‘Ik ben een groot fan van guerrillamarketing en wilde zelf zo’n actie opzetten. Met het idee van de bushokjes ben ik naar de gemeente Moerdijk gegaan. Een goede guerrilla-actie moet namelijk ook een commercieel oogpunt hebben. Dat is in dit geval het in een positief daglicht zetten van openbaar vervoer.’

Mediabelangstelling 

Een goede actie is pas geslaagd als met minimale middelen zoveel mogelijk aandacht wordt gegenereerd. Ook in dat opzicht kan Buzink tevreden zijn. ‘Jazeker. BN de Stem is langsgeweest. Omroep Brabant heeft opnames gemaakt, TV 10 en SBS 6 ook.’ [AR]

 

Kijk hier voor meer foto’s van de bushokjes en het filmpje:

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?