Terug naar overzicht

Duistere hobby’s en nieuwe voorzitter

In deze krant ook een interview met een Omaanse studente. Lamiya Al Abri ruilde de woestijn van het oliestaatje Oman in voor vier jaar koud kikkerland. De eerstejaars International Business and Management Studies in Breda verheugt zich op de sneeuw die ze nog nooit gezien heeft. De taal is ze al enigszins machtig. ‘Als ik wegga, zeg ik houdoe.’

Kennismaking

Verder brengt deze krant een kennismakingsinterview met Paul Rüpp. De nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur begint op 1 december bij Avans en is vooral van plan de Avanssmoel aan de buitenwereld te laten zien. Maar ook de interne zaken zijn voor de toekomstige hoogste baas van belang. ‘Ik begin bewust op 1 december. Dan kan ik op de kerstborrels al met de mensen op de werkvloer praten en horen wat er leeft.’

Oud-kunststudent Elbe Stevens vertelt in de nieuwe Punt over filmscenario’s schrijven in Maastricht. Hij werkte mee aan de animatieserie Café de Wereld en schreef grappen voor de film Moordwijven. Vanuit het zuiden de filmwereld veroveren is niet makkelijk, maar Stevens is niet bang om zonder werk te zitten. ‘schrijven kun je immers overal en ik ken inmiddels de mensen in de filmindustrie.’

Meer lezen over sledehonden, boekverfilmingen, autisme, avansstudenten of rommel in de gebouwen? Punt03, ligt vanaf vandaag in de uitdeelbakken. En is hier digitaal te vinden. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?