Terug naar overzicht

Einde aan geitenwollensokkenimago

Aan het begin van dit schooljaar pronkten vrijwel alle opleidingen met schitterende aanmeldingscijfers. Net als in de rest van Nederland, steeg het aantal eerstejaars in veel gevallen spectaculair. Bij CMV liepen de instroomcijfers Avans-breed juist terug.

Verkeerd beeld

Volgens Miriam Kersten, docent CMV in Den Bosch, komt dit vooral doordat veel studenten een verkeerd beeld hebben van de opleiding: ‘Veel mensen denken bij CMV nog altijd aan vrijwilligerswerk. Een baan waarbij je hard moet werken, maar nauwelijks betaald krijgt. Dat geitenwollensokken-imago stamt nog uit de jaren tachtig en negentig.’

Rechttrekken

Om dit verkeerde beeld recht te trekken, organiseert de opleiding samen met welzijnsinstelling Divers en kennisorganisatie MOVISIE het symposium ‘De kunst van opbouwwerk’. Het Atrium van Avans Hogeschool in Den Bosch staat donderdag vooral in het teken van voorlichting. Kersten: ‘We proberen de verkeerde beeldvorming recht te zetten. Maar ook voor collega’s is het goed om te weten wat CMV precies inhoudt.’

Het symposium ‘De kunst van opbouwwerk’ vindt plaats op donderdag 22 oktober tussen 12.45 en 18.00 uur in het Atrium in Den Bosch. Studenten en medewerkers kunnen zich aanmelden per mail. Voor meer informatie kunt u terecht bij Thom Ricksen van Divers: 073-6275666. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Jongerenwerk niet populair 28-8-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?