Terug naar overzicht

‘Glibberige klonten slijm op de trottoirs’

Van Moorsel is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken naar China gestuurd om de paardenmarkt van het Aziatische land in kaart te brengen. Dit moet uiteindelijk leiden tot betere handel van paarden met Nederland. ‘Nu halen rijke Chinezen een goed paard uit Nederland’, vertelt Van Moorsel. ‘Maar na een halfjaar is het paard niks meer waard, omdat het in China slechte voeding krijgt en verkeerd wordt getraind.’

Tolk en chauffeur

Om het niveau van de maneges in kaart te brengen, bezoekt Van Moorsel wekelijks tal van bedrijven uit de Chinese paardensector. ‘Ik ga daarvoor op pad met een tolk en een chauffeur. Dat laatste klinkt misschien heel chique, maar het is echt nodig. Ik kan de verkeersborden niet lezen en die Chinezen rijden werkelijk als gekken!’

Klonten slijm

Zijn avonturen aan de andere kant van de wereld houdt de student bij op een internetblog. Daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoe hij Sjanghai heeft beleefd: ‘Dat is toch wel een geluid wat me het meeste bij zal blijven; zo’n lekkere, dikke, vette rochel die helemaal vanuit de Chinese grote teen moet komen, heerlijk! Glibberige klonten slijm die de Sjanghainese trottoirs sieren, da’s pas cultuur.’

Elke week post Van Moorsel over zijn interessante, spectaculaire of hilarische avonturen. Checken die blog dus. Voor de verhalen van andere Avansstudenten in het buitenland kun je ook terecht op onze website. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?