Terug naar overzicht

Goedkeuring verbouwing Den Bosch

De Raad van Toezicht van de hogeschool moet nog groen licht geven, daarna gaat men verder met de uitvoering. ‘Er is een voorlopig ontwerp van de uitbreiding van de C-lob. We beginnen op 1 november aan het definitief ontwerp’, laat Marja Kamsma, lid van de Raad van Bestuur van Avans, weten. Dan starten ook de onderhandelingen met vastgoedadviseur Hevo, die het bouwproject integraal gaat uitvoeren. De bouw zal naar verwachting in of na de zomervakantie plaatsvinden.

Studentenwerkplekken

‘Het voorbereiden duurt zeker zo lang als de bouw zelf’, aldus Kamsma. In het extra deel dat achter de C-gang wordt geplaatst komen naast generieke onderwijsruimten ook studentenwerkplekken. ‘De docentenwerkplekken blijven waar ze zijn, in de G-gang’, verklaart de bestuurder. In het nieuw te bouwen deel zal veel gebruik gemaakt worden van glas. ‘De tuin is een hartstikke mooi stuk, die willen we graag meer bij het gebouw betrekken. De nieuwbouw moet licht worden en meer in het groen liggen.’

Extra parkeerplaatsen niet zeker

Bij de bouwkosten wordt rekening gehouden met de aanleg van 110 extra parkeerplaatsen achter het Avansgebouw. Kamsma: ‘Dat is een eis van de gemeente rond de uitbreiding. Maar het is nog niet zeker dat die er daadwerkelijk komen, daarover zijn we nog in gesprek. Ons doel is niet te veel parkeerplaatsen te bouwen. Een hoop geld besteden aan stenen en witte strepen zou zonde zijn. Bij het Paleiskwartier zijn al goede parkeermogelijkheden.’

De parkeerplaatsen staan gepland in het verlengde van de huidige parkeerkelder. ‘De tuin willen we daarbij zoveel mogelijk sparen’, aldus Kamsma. [EvG]

Lees meer achtergronden en artikelen over de verbouwing in Den Bosch in het Puntdossier

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?