Terug naar overzicht

Hbo-techniek vraagt niet zomaar om geld

In dagblad Spits nam hij een voorschot op het rapport van zijn commissie, dat over zes weken zal verschijnen. Daarin zal hij een plan ontvouwen voor investeringen in de technische hbo-opleidingen voor de periode van 2011 tot 2016. Hij wil zijn verhaal goed onderbouwen, want 'het is crisis en iedereen loopt nu de deur plat bij de ministeries.'

Hbo'ers maken het verschil

In Spits spreekt De Boer over een toekomstig tekort van zo'n tienduizend hbo-beta's per jaar. Dat zou voor de economie heel schadelijk zijn. 'Zeker in het Midden en Kleinbedrijf maken de hbo-gediplomeerden het verschil', stelt De Boer in Spits.  

De Boer stond aan het roer van MKB-Nederland en de Taskforce Jeugdwerkeloosheid. Momenteel is hij lid van het Innovatieplatform. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?