Terug naar overzicht

Kraken tegen kamernood

In totaal kraakten Amsterdamse studenten vorig weekend vijf leegstaande panden. Eén daarvan wordt nu bezet door de SRVU, de studentenvakbond van de Vrije Universiteit. Als alles goed verloopt komen er ‘zeker vijf of zes’ studenten te wonen, zegt bestuurslid Yaniv Siegel.

Politiek statement 

‘Ieder jaar lobbyen we voor meer studentenkamers en steeds zien we achteraf dat onze acties weinig opleveren’, zegt Siegel. ‘Met de kraakactie maken we een politiek statement tegen de kamernood.’

Het Studenten Kraakspreekuur zegt de komende maanden nog meer panden te willen kraken uit protest tegen de kamernood en een mogelijk kraakverbod. Of de SRVU daar ook aan meedoet, weet Siegel nog niet. De bond overweegt wel een centrum op te richten om studenten beter over het kraken te informeren. ‘Kraken lijkt misschien een beetje louche en gevaarlijk, maar eigenlijk is de drempel helemaal niet zo hoog.’ [IB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?