Terug naar overzicht

Kunststudenten op zoek naar hond

Beeldverhaal 

 

De twee kunststudenten, Inge Kamerling en Marieke de Bra, kregen de opdracht om een beeldverhaal maken van hun eigen straat, de Parallelweg in Den Bosch. Toen ze op straat op het briefje stuitten, hadden ze het perfecte onderwerp. Tegenover Omroep Brabant zegt Marieke de Bra hierover: ‘Het was een heel persoonlijk en emotionele brief die was gericht aan Mellanie.’

In de brief, die dateert uit 2006, gaat het onder andere over een hond genaamd Shanka, de hond van de schrijfster. De twee studenten besluiten op zoek te gaan naar het meisje en de hond, maar al snel blijft het niet bij een project voor school. De Bra: ‘Tijdens een buurtfeest werd onze zoektocht zo leuk opgepikt dat we dachten “Waarom gaan we Mellanie en Shanka niet echt zoeken?”’

Reclassering

Inmiddels is zelfs Reclassering Nederland bij de zoektocht betrokken vertelt De Bra: ‘Uit de brief blijkt dat Mellanie waarschijnlijk een taakstraf heeft gevolgd.’ De Bra heeft daarnaast haar hoop gevestigd op de naam van de hond: ‘Mellanies komen er veel voor in Brabant. Maar in combinatie met de hond Shanka zegt het mensen misschien eerder iets.’

Tips kun je mailen naar opzoeknaarshanka@gmail.com  of doorbellen op 06-45213646. Meer over de zoektocht kun je lezen op de blog van Marieke de Bra. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?