Terug naar overzicht

Kunstzusjes werken samen met Solos

Met hun performance ‘Clap your hands for society’ zorgen ze om 17.30 uur voor de start van het evenement op de Bossche Markt. Even daarvoor om 17.00 uur is de officiële opening van Solos. ‘We willen de nadruk leggen op de volgzaamheid van mensen. Niet dat dat erg is, want we doen het zelf ook. Dat zit nu eenmaal in mensen’, vertelt Ellen. Haar zus Vera vult aan: ‘Het verschil tussen theater en performance is dat het in de openbare ruimte plaats vindt. Het is ook geen echt gespeeld verhaal, maar moet meer een gevoel uitdrukken.’

Samen sinds Solos

De zussen, Ellen is inmiddels afgestudeerd aan de Bossche kunstacademie en Vera zit in het vierde jaar van Beeldende Kunst, deden vorig jaar voor het eerst samen een project bij Solos. Dat beviel zo goed, dat ze voortaan echt samen kunstwerken maken. ‘Samenwerken met andere kunstenaars is soms echt lastig. Wij hebben dezelfde ideeën en opvoeding gehad. Dat werkt goed en we kunnen nu zo vaak “bitch” zeggen tegen elkaar als we maar willen’, grapt Vera.

Dansend mode showen

Ook zelfstandig voeren ze nog steeds werken uit. Zo werkt Vera tijdens Solos mee aan de art-dance performance Re-Axtie, komende zaterdag in het Bossche centrum. Daarin showen dansers tijdens een optreden op straat mode die Van der Velden heeft vervaardigd. Tijdens de sluiting van Solos op 1 oktober doen ze bij het Centraal Station in Den Bosch nog één keer hun project ‘Clap your hands for society’. [EvG]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Tweede editie Solos in Den Bosch – 30-09-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?