Terug naar overzicht

Minormarkt Den Bosch uitgestorven

Dramatische opkomst

In plaats van het aanprijzen van minoren, gaat het deze middag vooral over de dramatische opkomst. Volgens Wim Verhoef van de iMinor ligt de oorzaak bij de organisatie: ‘Ik vind de tijd niet slim gekozen. Om drie uur kun je hier een kanon afschieten zonder een student te raken. In het voorjaar was het een stuk drukker. Maar toen begonnen we al om één uur. Dan lopen hier nog veel studenten rond.’

Jan Montizaan van de minor ‘Futurelab: ICT en Innovatie’ heeft ook de nodige kritiek: ‘Het is slecht gecommuniceerd naar de studenten. Ik heb net nog op internet gezeten en daar kon ik nergens een aankondiging vinden. Niet op Blackboard, niet op de portal. Niks. Studenten weten helemaal niet dat deze minormarkt wordt gehouden.’

Cybercrime

Dan maar aanprijzen via Punt. Eén van de nieuwe minoren die volgend jaar start, is Cybercrime. Cees Segers legt uit: ‘Het is bedoeld voor studenten die later met privacygevoelige gegevens moeten werken in bijvoorbeeld de zorgsector of op de afdeling P&O. Wij leren de studenten hoe ze de gegevens kunnen beschermen tegen het kwaad van buitenaf. Want een firewall is veel te weinig.’

Ook bij de iMinor zijn naast kritiek genoeg positieve geluiden te horen. Het gaat namelijk crescendo met de minor als we docent Verhoef moeten geloven: ‘Tijdens de twee blokken vorig jaar moest onze pilot-groep het doen met ongeveer tien studenten. In het eerste blok van dit schooljaar telde onze opleiding al 38 studenten, van wie de helft van buiten Avans komt. Jammer dat we dat niet aan de studenten kunnen vertellen.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?