Terug naar overzicht

Speeddate voor afstudeeropdracht


Gevaarlijke situaties

De bouw van grote ondergrondse tunnels levert gevaarlijke situaties op. Onlangs zijn er Europese regels voor gekomen en is in Nederland een commissie Tunnelveiligheid ingesteld. Carus, een lectoraat van de Hogeschool Zeeland dat onderzoek doet naar ondergronds bouwen, gaat tijdens het symposium in op de veiligheid bij ondergronds bouwen.

Avans is aangesloten bij Carus en organiseert voor het eerst het Van de Perre Symposium binnen haar gebouw. ‘We zochten een nieuwe locatie voor het jaarlijkse symposium van het lectoraat. Breda ligt centraal en Avans heeft een mooi nieuw gebouw’, verwoordt Ton Uffink, docent Civiele Techniek en lid van de kenniskring, de keuze voor de locatie.

Meer aandacht voor veiligheid

Voor de middag zijn er lezingen over de veiligheid van werknemers bij ondergronds bouwen. Uffink: ‘We gaan onderzoeken of we daar genoeg voor doen, omdat er toch geregeld een ongeluk gebeurt. Welke voorschriften en bepalingen zijn er voor de veiligheid van werknemers en zijn die voldoende? Of zijn dat minimumeisen en moet er meer aandacht voor komen?’

Speeddates voor afstuderen

‘s Middags krijgen de studenten de kans om te speeddaten met de aanwezige bedrijven. ‘De speeddates zijn iets nieuws. Dat hebben we speciaal voor de vierdejaarsstudenten bedacht. Zij kunnen op zoek naar een afstudeeropdracht’, meldt Uffink. ‘Als ze een klik hebben met een bedrijf over een opdracht, kunnen ze een afspraak maken om verder te praten.’

Het programma wordt afgesloten met workshops. Studenten leren hoe ze een afstudeeronderzoek kunnen opzetten en Carus presenteert zich. ‘We doen al zes jaar aan onderwijsontwikkeling, zo is er bijvoorbeeld een minor Ondergronds Bouwen ontwikkeld’, vertelt Uffink. 

Het symposium is dinsdag van 10.00 tot 16.30 uur aan de Hogeschoollaan in Breda. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?