Terug naar overzicht

Toneel in de collegezaal

‘Toevallig is het deze keer de ziekte ALS’, zegt docent Verpleegkunde Henk de Haas. ‘Het eerste jaar heeft een oriënterend karakter. We willen dat de student op een andere manier kennismaakt met de medische praktijk.’ Volgens De Haas is het niet de bedoeling dat wekelijks een theaterstuk wordt opgevoerd.

Meer dan medische aspecten

Als een gevangenis…? gaat over emotionele en praktische problemen die de spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) met zich meebrengt.  De schrijver, Erik Pasker, beschrijft hoe hoofdpersoon Rik stap voor stap ontdekt dat er een vrijheid is achter de ‘gevangenismuren’ van ALS. Een vrijheid die je zelf kunt en misschien wel moet ontdekken om dat laatste stukje kwaliteit van leven hoog te houden. Via het toneelstuk probeert Pasker studenten erop te wijzen dat er meer aandacht en begrip moet zijn voor niet-medische aspecten. [MEdG]

Theatergroep Bladder treedt 9 oktober vanaf 15:00 uur op in de collegezaal aan de Hogeschoollaan in Breda

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?