Terug naar overzicht

Ufuk Khaya niet naar de VN

De 21-jarige Kahya kreeg afgelopen weekend te horen dat hij het niet naar New York gaat. Hij stond met twee andere kandidaten in de finale. Die vond afgelopen zaterdag plaats tijdens het event Re:Shape in Rotterdam. Zaterdag was het ook de Dag van de Verenigde Naties. Ufuk werd verdienstelijk tweede. Hij verloor met een klein verschil van 128 stemmen van Els van de Loo uit Haarlem. Van de 2384 uitgebrachte stemmen kreeg Van de Loo er 1064, Kahya 938 en de derde kandidaat 382.

Onderwijs als speerpunt

Kahya’s speerpunt tijdens de verkiezing was het wereldwijde onderwijsprobleem. ‘Als je niet naar school kunt, kun je talenten niet ontwikkelen’, zegt Kahya. Hij doelt op het feit dat er nog genoeg kinderen op de wereld zijn die geen scholing hebben. ‘Als je niet kunt lezen, kunt je je rechten ook niet claimen.’

Kahya bedankt op zijn site iedereen die hem heeft gesteund. ‘Zonder hen was ik nooit zo ver gekomen.’ De oud-Avansstudent blijft strijdvaardig. ‘Ik wens Elsa veel succes als nieuwe Jongerenvertegenwoordiger, maar ik zal me blijven inzetten voor onderwijs.’ [MEdG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?