Terug naar overzicht

Verpleegkundigen definitief naar Hongkong

Van Kollenburg en Van Wilpen meldden zich snel aan toen ze hoorden over de 35-jarige Ken Chau die begeleiders zocht voor zijn reis naar Hongkong. Chau zit in een rolstoel en is volledig afhankelijk van verzorging.

Niet goedkoop

Maar een reisje naar Hongkong is niet goedkoop. Ken Chau kon alleen zijn eigen kosten opbrengen. Na inzamelingsacties van de studenten en hun docenten om hun reis en verblijf te bekostigen, wordt de reis nu werkelijkheid.  

‘Het voelt wel als een werkvakantie’, vertelt Van Wilpen. ‘We hebben een professionele relatie met Ken Chau. Dat is ook nodig als we twee weken samen door brengen.’

Tolken

De studenten zijn nog niet echt zenuwachtig voor hun uitstapje. ‘Ken Chau spreekt Chinees en kan wat voor ons tolken. We kunnen hem ook alles vragen en hij kan duidelijk maken wat hij wil en nodig heeft.’

Van Wilpen wil voordat ze vertrekken naar Hongkong nog contact opnemen met de ambassade. ‘Hopelijk kunnen zij mij misschien meer vertellen over de acceptatie van mindervaliden in Hongkong.’ [MK]

Lees ook het eerder verschenen bericht:

Verpleegkundigen mee naar Hongkong 02 juli 2009

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?