Terug naar overzicht

Aanvragen die OV-chipkaart!

‘Heb jij je Studenten OV-chipkaart al?’ kopt de website studentenreisbewijs.nl. Daar kun je controleren of je al een pasfoto hebt ingeleverd. Wie dat nog niet heeft gedaan en in januari wel graag ‘gratis’ wil reizen, moet nog deze maand naar het postkantoor. Met een pasfoto en met de huidige OV-studentenkaart, want die is nodig voor de registratie. Vanaf december is de kaart alleen nog online aan te vragen.

Studentenbonden slaan alarm 

Op dit moment beschikt ongeveer dertien procent van de studenten nog niet over een OV-chipkaart. Voor de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) is dit reden om alarm te slaan. ‘Studenten die de kaart nog niet hebben, moeten echt actie ondernemen’, zegt voorzitter Gerard Oosterwijk van de LSVb.

Studenten die al meerdere malen een tweede pasfoto hebben ingeleverd en nog steeds geen OV-chipkaart hebben ontvangen, kunnen met hun klachten terecht bij de klantenservice van de kaart en bij de studentenbonden. [JL/HOP]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?