Terug naar overzicht

Autisme is kunst

Het project, ‘AUTISME EEN KUNST’, wordt begeleid en gefinancierd door MEE West-Brabant, Amarant en GGZ Breburg Groep. Bij de opening van de expositie werd ook het gelijknamige boek gepresenteerd. In het boek zijn gedichten en kunstwerken te zien die gemaakt zijn door mensen met autisme. In praktijk kwamen de betrokken medewerkers veel creatieve mensen met autisme tegen die hun werk graag laten zien.

Te vaak gekeken naar stereotype

De organisatie vindt dat er te vaak gekeken wordt naar de stereotype kenmerken van autistische mensen, terwijl de talenten en kwaliteiten niet getoond worden. ‘Daarom durven autisten hun expressie niet naar buiten te brengen. Daar hebben ze moeite mee.’ De meewerkende organisaties hopen door middel van deze expositie en het gelijknamige boek, de talenten en kwaliteiten van autisten te benadrukken.

Zien en kopen

Het werk van de betrokken kunstenaars is te zien en te kopen tijdens de expositie tot zaterdag 28 november 2009 (m.u.v. zondag) van 13.00 tot 16.00 uur op de AKV | St. Joost, Beukenlaan 1 in Breda. [MEdG]

Zie ook eerder verschenen berichten:

Spanning in de zaal bij autismecongres 4-11-2009

Symposium over studeren met autisme 20-10-2009 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?