Terug naar overzicht

Auto medewerker total loss

'Exploded View' is de titel van het werk van Veroude dat afgelopen vrijdag tot en met zondag te zien was op verdieping -3 van de Tilburgse parkeergarage. De werkplaatsmeester van de Akademie voor Kunst en Vormgeving| St. Joost in Breda heeft de auto tot op het laatste schroefje gedemonteerd en uitgelegd. De koplampen, bumper en motorkop zijn ook voor een leek herkenbaar als auto-onderdelen, maar er is ook veel ijzerwaar wat lastiger thuis te brengen is.

Formule-1-racewagen 

Het is niet de eerste keer dat Veroude een auto demonteert. Zo haalde hij bijvoorbeeld in 2006 een formule-1-racewagen uit elkaar. De Tilburgse Toyota kocht Veroude op internet. Het demonteren doet hij thuis. ‘Ik maak alle onderdelen schoon en rubriceer ze. Daarna gaan ze in dozen en zakjes’, vertelde hij in het Brabants Dagblad van afgelopen vrijdag.

AutoSalon is een cultureel festival van drie dagen over de haat-liefdeverhouding tussen mens en auto. In de parkeergarage was naast het werk van Veroude ook werk van andere kunstenaars te zien, auto’s van de tuningclub en theater en dans. [AR] 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?