Terug naar overzicht

Bredase kamers duurder geworden

Tilburgse studenten betalen het minst voor hun kamer, namelijk gemiddeld 287 euro per maand. Ook Bossche studenten zijn nog relatief goedkoop uit met een huur van 296 euro. Studenten in Breda tasten dieper in de buidel. Een kamer in deze stad kost gemiddeld 351 euro. Dat is nog altijd 11 euro onder het landelijk gemiddelde van 362 euro.

Maximaal 500 euro voor een kamer 

De huisjesmelkers in de diverse steden zijn een dief van hun eigen portemonnee, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. Studenten in Breda zeggen maximaal 500 euro over te hebben voor een kamer, die in Den Bosch bijna 100 euro minder. Tilburgse studenten geven hun geld liever ergens anders aan uit. Zij zijn bereid maximaal 386 euro te betalen per maand. [AR] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?