Terug naar overzicht

Den Bosch krijgt parades te water

Oud-student aan de Bossche kunstacademie van Avans Miesjel van Gerwen is één van de drijvende krachten achter BoschParade. ‘Misschien zijn de grachten wel te klein en kunnen we doorvaren op de Dommel en de Ertveldplas’, liet hij gisteren in het Brabants Dagblad weten.

De kunstenaar gaat zelf beoordelen welke ontwerpen meedoen. Het moet geen carnavalsoptocht te water worden, maar een avondtocht met lichtjes of kaarsjes kan wel. De objecten moeten waterbestendig zijn en een keer of vijf mee kunnen. Stroom is er niet voor handen: muziek aan boord of motoren zijn verboden.

Inspiratie Jeroen Bosch

Op de kunstwerken op het water kunnen mensen hun inspiratie voor schilder Jeroen Bosch laten zien en horen. Aanleiding voor het idee is ‘Jheronimus Bosch 500’, een feest dat in 2016 groots gevierd wordt in de stad. Dan moet er een grote parade komen op de Singelgracht.

De eerste parade in 2010 is nog klein met zo’n 25 kunstobjecten. Elk jaar moet het groter worden, naar 2016 toe. Ook na dat jaar is het de bedoeling dat de waterparade zal blijven doorgaan. Je idee aanmelden kan via de site. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?