Terug naar overzicht

Docent ontslagen vanwege ‘zwarte lijst’

De lijst is ruim een week geleden online gezet. RTL Nieuws berichtte vervolgens over acht artsen, psychotherapeuten en psychologen die ondanks hun beroepsverbod toch nog actief waren. De bewuste docent was één van hen. Hij bleek een patiënte seksueel te hebben misbruikt.

Geen antecedentenonderzoek

De Hanzehogeschool Groningen zegt niets van het verleden van de docent te hebben geweten, omdat 'een werkgever wettelijk geen antecedentenonderzoek mag verrichten'. Ook wordt bij een sollicitatie niet om een verklaring van goed gedrag gevraagd, zegt een woordvoerder. In zo’n verklaring wordt overigens geen melding gemaakt van een eventueel door een tuchtcollege opgelegd beroepsverbod. De docent zelf was volgens de hogeschool niet verplicht zijn beroepsverbod te melden. [JL/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?