Terug naar overzicht

Drukke open dag in Den Bosch

In totaal waren er 9 procent meer bezoekers. Het is voor de organisatoren altijd moeilijk aan te geven waardoor de stijging komt. Avans had dit jaar in ieder geval een nieuwe wervingscampagne. VJ Saar zal de stijging in ieder geval niet hebben veroorzaakt. Zij trok in Breda nauwelijks bezoekers, in Den Bosch wel wat meer. Ze stond samen met de Woorddansers (rappers) op het podium, maar studenten liepen er niet warm voor. ‘Ik kom voor de opleidingen, niet voor VJ Saar’, was een reactie.  

Toch lokte VJ Saar van TMF nog wel wat potentiële studenten naar de Bossche kantine met een optreden. De havist Rosa benaderde de VJ vóór haar presentatie om wat vragen te stellen voor haar profielwerkstuk over videoclips. De videojockey (VJ) bij TMF legde uit dat haar werk inmiddels meer inhoud dan het aan elkaar praten van clips. Nog wat andere scholieren benutten haar aanwezigheid om samen met Saar op de foto te gaan. 

Twijfelen

Bij de Bossche opleiding Verpleegkunde was het vooral ’s ochtends erg druk. ‘Er komen veel mensen die nog twijfelen tussen twee compleet verschillende opleidingen, bijvoorbeeld Recht en Verpleegkunde’, zegt tweedejaarsstudent Emma Pijnenburg. ‘Het is wel een heel stuk drukker dan op de laatste open avond.’  

 

Docent René van der Burgt van Advanced Business Creation was aangenaam verrast dat veel mensen gericht op zijn opleiding afkwamen. ‘Maar een paar mensen hier horen voor het eerst van ons, dat is mooi. Er had best nog een voorlichtingsronde achteraan gekund na half twee gezien de drukte’, vindt de docent. 

Goed gevoel

Yoeri de Groot kan alle tijd op Avans gebruiken. De leerling van het Willem van Oranje College in Waalwijk twijfelt al zes jaar over zijn vervolgopleiding. Nog steeds is hij er niet uit. ‘Iets met economie of natuurkunde past het beste bij me. Maar er zijn zoveel opleidingen. Ik heb al wat stages gelopen, maar ik ben er niet uit. Ik hoop hier iets te vinden waar ik een goed gevoel bij krijg.’  

Nanouk Wouters uit Breda stopte met de Design Academie. ‘De Bossche kunstacademie beviel boven verwachting goed’, zegt ze. Maar ze heeft nog wat open dagen te gaan. ‘Ik ben er nog niet uit of het kunst, journalistiek of toch antropologie wordt op de universiteit.

Speeddaten en masterclasses

Het speeddaten met zittende en oud-studenten en de masterclasses van oud-studenten trokken weinig bezoekers. Maar dat betekent voor Irma Borman van de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken niet dat het niet zou kunnen werken. ‘Wij denken dat het in potentie wel goed is, maar we moeten de drempel voor bezoekers om deel te nemen lager maken. Bijvoorbeeld doordat ze makkelijker kunnen aanschuiven aan statafels. We gaan dat nog evalueren.’ Het toevoegen van 'sfeer', door onder meer optredens van breakdancers, vindt ze wel een succes. 'Daar gaan we zeker meer door.'

De Hogeschoollaan in Breda trok zaterdag 4.700 bezoekers, de Lovensdijkstraat 1.391 en de Beukenlaan 748. In Tilburg verschenen 517 belangstellenden. In Den Bosch waren 5.300 bezoekers op de hoofdvestiging en 500 op de kunstacademie er tegenover. [EVG, PM]

 

Bekijk ook het filmpje met daarin onder andere een interview met VJ Saar:  

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?