Terug naar overzicht

Gek van gratis lunchbonnen

‘Studenten zijn meer met de dag van vandaag bezig. Bovendien werkt een gratis lunch ook niet echt stimulerend. Een student vertelde net dat ze gek werd van al die lunchbonnen.’ In Breda is het al niet veel beter. Hoewel het daar nog is gelukt acht studenten te laten deelnemen aan de digitale discussie. Studenten, en op andere tijdstippen ook medewerkers en beroepenveld, kunnen via deze discussie hun ideeën ventileren over het beleid van Avans voor de komende vier jaar.

Selecte gezelschap

Reinier Crone en Jori Cobussen horen tot het selecte gezelschap studenten dat wel aan de discussie deelneemt. De vierdejaarsstudenten Werktuigbouwkunde in Den Bosch maken het meerjarenbeleidplan zelf overigens niet meer mee. ‘We doen het voor de studenten die na ons komen,’ vertelt Jori, ‘Zo gaat dat nu eenmaal met evaluaties. Zelf heb je er nooit iets aan.’

 

De twee studenten hebben zo hun eigen ideeën waar Avans in de toekomst aan moet werken. Jori: ‘Ik vind dat Avans zich meer moet richten op de kwaliteit van het onderwijs. Nu denken ze nog te veel aan het aantal studenten. Ik hoorde laatst dat er weer twee nieuwe opleidingen bijkomen terwijl het hier in Den Bosch al zo krap is.’

 

Kanttekeningen

Bij het digitaal discussiëren plaatsen ze de nodige kanttekeningen. Reinier: ‘Nadat je op de stelling hebt gereageerd, moet je ook alle reacties van de mensen beoordelen. Daarna kun je pas zelf aan de discussie meedoen. Dat werkt heel verwarrend’  ‘Ik denk ook niet dat je zo de maximale feedback krijgt’, vult Jori aan. ‘Als je face to face discussieert, kun je veel inhoudelijker op de onderwerpen ingaan.’

 

Medewerkers kunnen vanmiddag tussen 15.45 en 17.00 uur meedoen aan de digitale discussie. Zij krijgen geen lunchbon maar maken kans op een bijdrage in de personeelspot. Ook morgen tussen 12.00 en 13.45 kunnen zij hun mening geven. Studenten krijgen morgen een herkansing tussen 16.45 en 18.00 uur. Wie met zijn laptop in de kantine meedoet, krijgt gratis pizza.  

Aanmelden kan via een link die op de portal van Avans staat. [CT,PM]  

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Heel Avans discussieert digitaal 13-11-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?