Terug naar overzicht

Griepgolf kan nog komen

Aan het begin van het schooljaar hebben alle studenten en medewerkers een brief ontvangen met richtlijnen, daarnaast is er een website online gegaan en zijn er bijvoorbeeld dispensers geplaatst bij alle in- en uitgangen.

Aantal gevallen verdubbeld 

‘In lijn met Nederlandse overheid houden we er nog steeds rekening mee dat er een griepgolf kan komen’, zegt Peter van Bragt een van de leden van het projectteam. ‘De overheid verwacht dat deze golf mogelijk nog in december komt. Dat is ook reëel als je de gegevens van het RIVM bekijkt. Het aantal gevallen is de afgelopen weken steeds verdubbeld. Vandaag heeft het RIVM voor het eerst gegevens gepubliceerd die aangeven dat het aantal gevallen in de afgelopen week niet verder is gestegen.’

Volgens Van Bragt zijn er statistisch gezien momenteel rond de 20 tot 25 griepgevallen bij Avans. ‘Dat past ook in het landelijk beeld van 9 griepgevallen op de 10.000 inwoners.’

Bij griep thuisblijven 

Avans blijft de overheidsadviezen volgen en houdt alle genomen maatregelen in stand. ‘Het is vooralsnog koffiedik kijken hoe de griep zich verder gaat verspreiden. Het belangrijkste advies aan docenten en studenten is nog steeds: maak gebruik van de beschikbaar gestelde hygiëne maatregelen en bij griepverschijnselen blijf thuis en ziek uit.’ [AR] 

Zie ook eerder verschenen bericht:

Voorkomen dat onderwijs stagneert 17-08-2009

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?