Terug naar overzicht

Hbo akkoord met hogere salarissen


Avans twijfelde 

Het ministerie van OCW stelde in totaal 26 miljoen euro in het vooruitzicht voor de verhoging van de docentensalarissen in het hbo, maar niet alle hogescholen wilden hun deel van het geld ook daaraan uitgeven. Avans Hogeschool en Fontys Hogescholen bleven lang twijfelen, en ook de kleine HAS Den Bosch wilde haar subsidie – 137.000 euro – liever gebruiken om praktijkbegeleiders in hogere loonschalen te plaatsen.

De HAS Den Bosch dinsdag toch een akkoord met de Algemene Onderwijsbond (AOb). Over de details van de afspraken wil niemand wat kwijt, maar volgens een woordvoerder van de AOb zijn er ‘geen rare toeren uitgehaald’. ‘Het was ons doel om afspraken te maken over hogere docentfuncties. Net als bij andere instellingen is dat uiteindelijk gelukt.’

Bemiddeling 

Voorzitter Doekle Terpstra van de HBO-raad verzekert dat het ministerie nooit gedreigd heeft de hele hbo-sector de toegezegde 26 miljoen te onthouden als de HAS niet meedeed. ‘Het akkoord is uiteindelijk bereikt dankzij de bemiddeling van Fontys-voorzitter Marcel Wintels, die samen met de HAS nog eens geanalyseerd heeft waar het op vastliep. Alle lof daarvoor en blij dat iedereen weer meedoet.’ [IB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?