Terug naar overzicht

Hogeschool Windesheim wacht af

De ministerraad besprak vorige week de groeiplannen van Almere. De stad wil zestigduizend extra woningen bouwen en een betere verbinding met Amsterdam. Ook zijn er plannen voor een nieuwe, volwaardige hogeschool. De provincies, gemeenten en ministeries van VROM en OCW zouden daar wel aan willen meebetalen: samen komen ze naar verluidt met 70 miljoen euro over de brug. 

Garantie op lange termijn 

De Zwolse hogeschool Windesheim presenteerde begin dit jaar haar plannen voor ‘Windesheim Flevoland’, een topinstituut met een accent op ondernemerschap, ruimte en water. Ze vroeg het ministerie om een flinke investering én toestemming voor veertig nieuwe opleidingen. Voor minder ging het plan niet door. ‘Dit is geen loven en bieden’, zei bestuurslid Hein Dijkstra destijds, ‘Ik wil de garantie dat ik op lange termijn een assortiment heb waarmee ik uit de voeten kan.’

Geen locatie voor stadscampus 

Die garantie heeft Windesheim nog niet. De hogeschool kreeg voorlopig groen licht voor zeventien opleidingen, niet de veertig waarmee ze wil starten. ‘We willen een breed pakket kunnen aanbieden’, zegt een woordvoerder, ‘en we zijn ook in overleg met de hogescholen in de buurt.’ De geplande overname van de vier HvA-opleidingen in Almere is nog steeds niet rond, en er is er ook nog geen locatie voor een nieuwe stadscampus, eveneens een voorwaarde van Windesheim om te kunnen starten. ‘Willen we succesvol zijn, dan moeten we aan al die voorwaarden voldoen.’ [IB/HOP] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?