Terug naar overzicht

‘Hondenmepper’ boezemt angst in

Wannet heeft de installatie gemaakt met opgezette honden en veel elektronica. De huiden kocht hij van een preparateur en vervolgens heeft hij ze volgestopt met elektromotoren. De honden bewegen, blaffen en grommen agressief naar elkaar.

Rommelen met techniek

In 2000 studeerde Wannet af aan de Bossche AKV|St. Joost. Daarna volgde hij ook nog een technische opleiding bij Avans. ‘Ik vond het rommelen met techniek altijd heel leuk, maar soms liep ik tegen grenzen aan. Daarom ben ik een technische opleiding gaan doen’, vertelt Wannet afgelopen weekend in het Brabants Dagblad.

Als afstudeeropdracht voor zijn tweede studie maakte hij in 2006 een installatie met 68 dode hamsters. Die waren voorzien van een chip en klommen door het apparaat. Zo wekten ze groene stroom op. ‘Eigenlijk kostte het meer stroom dan het opleverde’, geeft hij toe in de krant. 

Hondenmepper

Zijn huidige installatie ‘de Hondenmepper' is losjes gebaseerd op het boek De God Denkbaar, Denkbaar de God van W.F. Hermans. Het kunstwerk is tot en met 3 januari te zien aan de Hekellaan 2 in Den Bosch. [EvG]

Filmpje van de installatie van Stan Wannet:

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?