Terug naar overzicht

Huisjesmelker van het jaar prijs

Studenten zijn vaak wanhopig op zoek naar woonruimte. De eerste de beste kamer die ze kunnen krijgen, nemen ze dan ook maar. Gerard Oosterwijk, voorzitter Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), vindt dat de huidige situatie niet kan. ‘De kamernood schept een situatie waarin studenten worden uitgebuit. Wij willen met deze verkiezing de misstanden op de kaart zetten en huisbazen aanpakken.’

Ernstige gebreken

Het tekort aan kamers in studentensteden leidt vaak tot wantoestanden. Torenhoge huurprijzen voor kleine kamers of woningen met ernstige gebreken zoals geen verwarming, brandonveilig of lekkende geisers.

Huisbazen huiverig

De prijs wordt al een paar jaar uitgereikt en inmiddels zijn huisbazen er huiverig voor. Studenten kunnen vanaf deze week hun huisbaas, woonbemiddelaar of wooncorporatie nomineren, als daar aanleiding voor is, op www.huisjesmelkervanhetjaar.nl . [MEdG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?