Terug naar overzicht

ICT-opleidingen richten zich op mbo

Veel interesse is er nog niet bij mbo’ers, zo bleek uit een meting van mbo-instellingen naar interesse voor de doorstroom. ‘Hoewel het niet veel instroom voor het schakelprogramma heeft opgeleverd, moeten we het toch doorzetten’, vindt Petra Koenders, directeur van de Academie voor ICT & Business in Breda. ‘We hebben er vertrouwen in dat we het juiste doen en dat het gaat groeien.’

Vijftien vrijdagen

Het programma bestaat uit vijftien vrijdagen, waarop mbo-studenten naar Avans komen. Daar worden ze voorbereid op hun vervolgstudie op het hbo. De eerste keer vindt het programma alleen plaats in Breda.

Studenten krijgen een gezamenlijke voorbereiding op de opleidingen Informatica en Technische Informatica in Breda en Den Bosch en de opleiding Bedrijfskundige Informatica in Breda. Voor de opleiding Communication and Multimedia Design wordt nog een aansluitingstraject gemaakt, die komt er later ook bij.

Netwerk

Twee jaar geleden blies Avans Hyperlink nieuw leven in, dat is een netwerk met verschillende ROC’s in de regio. In bijeenkomsten is de doorstroom van het mbo naar het hbo onder de loep genomen en dat heeft geresulteerd in het doorstroomprogramma dat komend jaar start. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?