Terug naar overzicht

‘Ik wil geen saaie kantoorbaan’

Iris Balvers

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

‘Het lijkt mij leuk om te werken met jongeren die gedragsproblemen hebben en schooluitval bij hen te voorkomen. Uiteindelijk wil ik vooral leren hoe ik me professioneel kan opstellen. Ik wil me niet laten beïnvloeden door de cliënt en zelf het overwicht houden. Ik heb net gesproken met de Frater van Gemert-school in Tilburg waar jongeren zitten met gedragsproblemen als ADHD, ADD en autisme. Dat lijkt me wel wat.’

 

Renée Timmers

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

‘Ik zit te denken aan de verslavingszorg of werken met kinderen die gedragsproblemen hebben. Dat is nogal divers, daarom ben ik ook op deze markt. Je kunt wel op internet zoeken, maar hier heb je meteen interactie met de instellingen. Lava-team leek me interessant. Dat is een soort opvanghuis voor kinderen die thuis problemen hebben. En anders wil ik bijvoorbeeld doorgronden waarom mensen verslaafd zijn en hoe je hen kunt helpen.’

Maurice van Drunen

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

‘Het liefst zou ik stage lopen in het buitenland. Het is mijn droom om ooit naar de Verenigde Staten te gaan.  Maar op deze markt hebben alle buitenlandstages te maken met ontwikkelingswerk en dat is vaak in Afrika of Zuid-Amerika. Bovendien heeft het weinig met maatschappelijk werk te maken. Als een internationale stage niet lukt, ga ik op zoek naar iets heftigs dat ik in plaats daarvan kan doen. Ik wil wel iets meemaken en geen saaie kantoorbaan.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?