Terug naar overzicht

Kerstconcert: Hohe Messe van Bach

Het concert vindt in Den Bosch en in Breda plaats. Op 18 december treedt het koor op in de Nederlands Hervormde Kerk in ’s-Hertogenbosch en 19 december in de Anthoniuskathedraal in Breda. De concerten beginnen om 20.15 uur.

Een van de grootste muziekkunstwerken ooit 

 

De Hohe Messe van Johan Sebastian Bach is een van zijn allerlaatste werken voor hij stierf in 1750. Hij schreef het niet voor een bepaalde gelegenheid of in opdracht, maar als vrij, autonoom kunstenaar. Hij voerde het zelf niet meer uit. Een integrale uitvoering vond pas honderd jaar na zijn dood plaats. Sindsdien wordt de Hohe Messe van Bach als één van de grootste muziekkunstwerken ooit beschouwd.

 

Wie een van de concerten wil bezoeken kan twee vrijkaarten aanvragen bij het secretariaat van de Raad van Bestuur: ac.degeus@avans.nl. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?