Terug naar overzicht

Lectoraat Diagnostiek op stoom

Het belangrijkste onderzoek van het lectoraat van lector Arianne Verhagen is op dit moment het onderzoek naar hardloopblessures bij deelnemers van de Singelloop. Op korte termijn wordt een nieuwe meting gedaan en krijgen deelnemers een lichamelijk onderzoek. ‘Hopelijk kunnen we volgend jaar bij de Singelloop een boekje aanbieden met resultaten,’ vertelt Verhagen.   

Interesse van studenten

Het lectoraat wil studenten in gaan zetten bij onderzoeken. ‘Ik geloof wel dat er vanuit de studenten interesse is, maar eerst moet de structuur op orde zijn, zodat we ze ook echt iets kunnen aanbieden,’ vertelt Verhagen. Daarom werkt het lectoraat momenteel aan het verder ontwikkelen van de bestaande minor wetenschappelijk onderzoek.

Verhagen, die ook werkzaam is bij het Erasmus Medisch Centrum, merkt wel een klimaatverschil tussen de universitaire wereld en het hbo. ‘Je merkt dat wetenschappelijk onderzoek hier bij Avans geen core business is. Onderwijs is het belangrijkste en het onderzoek moet daarnaast passen.’

Opbouwen

De financiering en het opzetten van projecten en onderzoeken gaat wat Verhagen betreft nog wat traag. ‘Dat is het nadeel van alles van de grond af opbouwen. Bij het Erasmus zijn veel zaken al in gang gezet, maar hier moet nog veel gebeuren. Er is in elk geval genoeg animo om mee te werken, maar er moeten eerst uren zijn en subsidie.’ [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?