Terug naar overzicht

Lekker aan de slag dankzij Twitter

Vierdejaarsstudent Ferry van Iersel zit achter de oetsie-site. Of eigenlijk is hij zelfs oetsie. ‘Het is een bijnaam van me sinds de middelbare school. Het komt van die mummy, die Ötzi werd genoemd. Daar zat ik flink over te dollen. Sindsdien noemt iedereen me zo.’

Dat de naam zo van pas zou komen, had hij zelf ook nooit voorzien. ‘Voor mijn site had ik een originele naam nodig die blijft hangen.’ Et voila, oetsie.nl was een feit. ‘Het klinkt wel raar, maar dat past bij mij.’ Eigenlijk wilde de student met de site alleen ‘lekker laten zien’ wat hij doet. Maar voordat hij het wist, kwamen de opdrachtgevers al op hem af.

Opdrachten via Twitter

De multimediadesigner startte zijn site in juni. Pas sinds een maandje heeft Van Iersel hem afgemaakt. En nu al heeft hij twee opdrachten binnen om sites te maken voor bedrijven. ‘Eigenlijk gaat het dankzij Twitter extra hard. Via via komen mensen zo bij mij en zien de site. Een oude klasgenoot had ik toegevoegd en die was juist op zoek naar iemand die een nieuwe site kon maken voor het detacheringbedrijf waar hij werkt.’

Hij is ook betrokken bij het opzetten van een site voor een Bossche weekendschool. ‘Dat is een school voor kinderen die moeilijk leren. Het is dus een uitdaging om daar een leuke en goede site voor te maken. Die moet erg interactief worden.’ Zo heeft Van Iersel plots een aantal mooie opdrachten, terwijl hij als bijbaan nog steeds in een supermarkt werkt. ‘Daar ga ik nu wel mee stoppen, nu het zo goed gaat met mijn site.’

Promoten

Hij sluit niet uit dat hij in de toekomst een eigen bedrijf start. Maar eigenlijk wil de student na dit schooljaar eerst in het bedrijfsleven een baan vinden. ‘Daar kan ik nog hartstikke veel leren.’ Maar het promoten van jezelf via een professionele site en sociale media biedt studenten volgens Van Iersel goede kansen om al aan de slag te gaan in je vakgebied. Met het maken van iPhone-versie van zijn site is hij inmiddels alweer gestopt. ‘Voor een blog is dat ideaal, maar dat is vooral tekst. Je kunt minder knallen met je design.’ [EvG]

Van Iersel is op Twitter te vinden als www.twitter.com/oetsie, Punt is daar ook te vinden op www.twitter.com/PuntAvans. Daar word je op de hoogte gehouden van elk nieuw artikel dat op deze site verschijnt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?