Terug naar overzicht

Milieukunde in het Engels

‘Bijvoorbeeld uit bezoeken aan Chinese universiteiten hebben wij begrepen dat er een markt is voor een Engelstalige opleiding Milieukunde in Nederland’, zegt Corné Verhees, adjunct-directeur van de ATGM. ‘We hebben al een aantal jaren een tweejarige Engels traject waaraan vooral veel Franse studenten deelnemen en dat loopt ook goed.’

Aanboren van nieuwe studenten 

Vanwege het internationale karakter van het vak Milieukunde en het aanboren van een nieuwe groep studenten overweegt de academie dan ook een vierjarige Engelstalige opleiding Milieukunde aan te bieden. ‘Bovendien zijn er ook Nederlandse studenten die de opleiding liever in het Engels zouden volgen.’

‘Vertalen we de huidige opleiding of geven we er een nieuwe swing aan? En wat doe je met de Nederlandstalige opleiding? Dat zijn allemaal zaken die we nu aan het uitzoeken zijn’, meldt Verhees. 

Amerikaanse docent 

Vooruitlopend op de opleiding heeft de academie recent een Amerikaanse docent aangenomen. ‘Die woont al acht jaar in Nederland en kan bij beide opleidingen voor de klas.’ [AR] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?