Terug naar overzicht

Parkeerproblemen Lovensdijkstraat

Van Arendonk vindt dat op de Lovensdijkstraat, net als bij alle andere locaties van Avans, een pasjessysteem moet worden ingevoerd. Alleen medewerkers en deeltijdstudenten hebben met een pasje dan toegang tot het parkeerterrein. Hij  wilde de Raad van Bestuur een brief te sturen met dit voorstel.

'Schandalig'

Het betekent dat studenten geen gebruik meer zouden kunnen maken van de parkeerplekken aan de Lovensdijkstraat. Daar was een aantal studentleden van de AMR het niet mee eens.  ‘Geen parkeerplaatsen meer voor studenten? Schandalig’, reageerde studentlid Robbert Mouwen. 

Zijn studentcollega Dennis Tak vond dat Avans gratis openbaar vervoer onder medewerkers zou kunnen stimuleren 'net als in het bedrijfsleven'. Dat leverde een verbaasde reactie op van docentlid Hans van Manen. ‘Studenten hebben al een ov-kaart.´

Marjan van den Heuvel, ook student, merkte op dat er rondom Avans een 'prachtige tuin' ligt, daar zullen 'vast wel een paar mensen deze zomer gezeten hebben'. Maar die 'dure grond' kan Avans best gebruiken om parkeerplaatsen te maken.

Oude klacht

Een oude klacht kwam tijdens de vergadering ook weer op tafel, namelijk dat Avans nog steeds geen mobiliteitsplan heeft, waardoor een integraal parkeerbeleid ontbreekt. De Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad vraagt hier al jaren om.

Bij de stemming, bleken met name de studenten tégen het voorstel van Van Arendonk om in een brief aan de Raad van Bestuur te vragen om snelle invoering van het pasjessysteem. Maar met het idee om de Raad van Bestuur dan in ieder geval te vragen met oplossingen te komen, werd wel ingestemd. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?