Terug naar overzicht

Petjes af en niet eten in de les

Met 41 ‘zeer’ geïnteresseerde studenten was de open dag van 14 november voor Integrale Veiligheid in Breda succesvol. ‘Wij hebben een duidelijk verhaal’, zegt  plaatsvervangend opleidingscoördinator Ad Schenkels. ‘Ik heb het niet zozeer over de inhoud van de opleiding, maar ik vertel vooral wat we van studenten verwachten.’

Eten tijdens colleges uit den boze 

De gedragsregels van de opleiding zijn dan ook niet mis. ‘Wij verwachten bepaalde normen en waarden van onze studenten. Eten tijdens colleges is uit den boze. Petjes doe je af als je naar binnen loopt. Bij gastcolleges toon je respect voor de spreker.’ Studenten die zich niet aan de regels houden, worden gewaarschuwd. ‘Daar hebben we een goed gesprek mee. Kun je er niet mee omgaan, dan is dit niet de opleiding voor jou.’

Contact met de praktijk 

De opleiding vindt goed gedrag van de studenten erg belangrijk. ‘Vanaf week 1 gaan onze studenten naar buiten, hebben ze contact met de praktijk. Dan moet je goed overkomen.’ De studenten doen onderzoek voor gemeentes, politie, bedrijven en maatschappelijke organisaties. ‘Zo onderzoekt een groep nu hoe Tilburgse jongeren veiliger naar de Reeshof kunnen fietsen na het uitgaan. Andere studenten maken in opdracht van NAC Breda een soort stressbarometer voor voetbalsupporters.’

Volgens Schenkels zijn ouders positief over het verhaal dat hij vertelt tijdens de open dag. ‘Maar ook aankomende studenten kunnen het waarderen dat je duidelijk bent over wat ze te wachten staat als ze voor deze opleiding kiezen.’ [AR] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?