Terug naar overzicht

Protest verplaatsen Sociale Studies Fontys

Het plan van Fontys is om de Tilburgse opleiding op te heffen en al begin februari 2010 over te hevelen naar Eindhoven. De opleiding ook in Tilburg houden zou te duur zijn. De Raad van Bestuur van Fontys moet nog een besluit nemen, maar ziet de Sociale Studies liever op één plek en dat is in Eindhoven. Daar studeren al 1500 studenten aan deze opleidingen.

Keuzes maken

De Fontys Hogeschool voor Sociale Studies heeft een tekort begroot van ongeveer 1,5 miljoen euro. Daarmee is het instituut te duur. Met de verhuizing van de opleidingen kan de hogeschool het meeste geld verdienen. Door te bezuinigen op personeel kunnen niet alle opleidingsvarianten op alle locaties in de lucht worden gehouden. ‘We moeten keuzes maken’, aldus directeur Jan van den Berg in Fontys Nieuws.

Kwaliteitsimpuls

De opleidingen in de twee steden zijn inhoudelijk hetzelfde, maar hebben een andere aanpak. Volgens Van den Berg zou het goed zijn het geheel op één plek, in dit geval Eindhoven, te concentreren. In het Eindhovens Dagblad zegt de directeur dat hij de onrust bij de studenten begrijpt. ‘Voor het onderwijs van onze school betekent het echter een kwaliteitsimpuls.’

Sporthogeschool

Het is voor de tweede keer binnen een jaar dat Fontys een verhuizing aankondigt van Tilburg naar Eindhoven. In november vorig jaar kondigde Fontys aan de Sporthogeschool naar Eindhoven te verhuizen. Dat zag de gemeente Tilburg niet zitten, omdat er nieuwbouwplannen waren voor de Sporthogeschool in onderwijsgebied Stappegoor. Avans gaf destijds aan de school wel in Tilburg te willen laten voortbestaan. [EvG]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

D66 Tilburg nu al blij met Avans Sporthogeschool – 19-11-2008

Tilburg woedend over verhuisplannen Fontys – 07-11-2008

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?