Terug naar overzicht

Techniek voor beginners

In kleine groepjes experimenteren scholieren onder begeleiding van Avansstudenten met allerlei proefjes. ‘Het ruikt naar een sinasappel’, zegt een meid over haar zelfgemaakte slijm van twee zoetstoffen. De begeleidend student waarschuwt haar wel even. ‘Probeer het maar niet op te eten.’ 

Photoshoppen modellen

Vooral het eigen slijm maken en photoshoppen is populair. ‘We hadden laatst tijdens maatschappijleer een discussie over photoshoppen van modellen. We waren allemaal fel tegen. En nu zijn we het zelf aan het doen. Dat is wel grappig’, zegt een scholier.

Veel scholieren zijn onder de indruk van de kleine experimenten, maar er zitten een paar bij die het wat minder vinden. ‘Dit zijn allemaal leuke proefjes, maar dit gaan we vast niet altijd doen op de opleiding’, zegt een jongen.

Leuke dag bezorgen

Er zijn zo’n zestig leerlingen aanwezig op de eerste dag van de kennismakingsweek. Het is de bedoeling dat de scholieren door deze week een technisch profiel kiezen. ‘Van die leerlingen zullen maar een paar een technische richting kiezen’, beseft projectleider en vierdejaarsstudent Mechatronica Jeroen Monster. ‘We proberen ze enthousiast te maken voor techniek, maar het is vooral de bedoeling om ze een leuke dag te bezorgen.’ [MEdG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?