Terug naar overzicht

Tweede proeflokaal voor docentenvragen

Docenten kunnen er de hele dag vrij binnenlopen. Ze kunnen informatie krijgen over bijvoorbeeld Smartboard, Powerpoint en Blackboard. ‘Bij het proeflokaal in Breda zijn veertig bezoekers geweest. We wilden er gewoon een keer gaan zitten en docenten met vragen vooruit helpen’, vertelt Ronald Spruit van het Leer- en Innovatiecentrum (LIC). ‘Vooral het feit dat docenten à la minute antwoord kregen, werd gewaardeerd.’ 

Instructiefilmpjes 

Het doel is om vragen van docenten binnen tien minuten te beantwoorden. Elke dag vertelt een docent in tien minuten over een ‘best practice’ binnen Avans. ‘Filmpjes daarvan worden opgenomen en komen op het blog te staan.’ Informaticadocent Wim Verhoef komt bijvoorbeeld op dinsdag vertellen hoe hij instructiefilmpjes heeft samengevoegd op YouTube. Ook stageblogs van studenten komen aan bod.  

Videoconferentie

Elke middag is er een event. Dat duurt de hele middag, maar docenten kunnen ook voor vijf of tien minuten binnenvallen. Onderwerpen zijn onder andere het e-portfolio en smartboards. Docenten uit Breda kunnen vragen stellen via de studioruimte in Xplora. ‘We hebben een videoconferentie geregeld.’  ‘Als we elke dag een paar medewerkers echt verder kunnen helpen, zijn we blij’, licht Spruit toe. ‘We denken wel te weten wat er speelt, maar zo krijgen we meer gevoel met de praktijk.’ Het experiment is bedoeld om te kijken of er behoefte is aan een permanent docentencentrum. Het plan is eerst uit te breiden naar elk blok in de vijfde week een proeflokaal op één van de locaties.  

Het proeflokaal in Den Bosch is van 7 tot en met 11 december elke dag van 11.00 tot 17.00 uur geopend in OX104, de ruimte achter het internetcafé in Xplora. [EvG]

Een verhaal over het gebruik van Smartboards op Avans vind je in Punt05, die vanaf donderdag in de bakken ligt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?