Terug naar overzicht

Univers heeft gouden luis

Een onafhankelijke jury bestaande uit onder andere Doekle Terpstra (voorzitter HBO-raad), Frank van Vree (hoogleraar Journalistiek en cultuur Universiteit van Amsterdam) en Gerard Oosterwijk (voorzitter Landelijke Studenten Vakbond) oordeelde dat Univers opvalt als ‘ een goed geschreven, breed georiënteerd en kritisch blad, met veel mooie artikelen gebaseerd op eigen onderzoek.’

Vormgeving is minpunt 

De focus van het blad ligt op de driehoek wetenschap, cultuur en samenleving en studentenleven. Daarmee is het blad ook voor medewerkers interessant, stelt de jury – die de vormgeving als voornaamste minpunt bestempelt. De jury roept het College van Bestuur van de Universiteit van Tilburg daarom op om de redactie van Univers middelen te geven voor een facelift.

Belang benadrukken van journalistieke verslaggeving

De Gouden Luis in de Pels werd vorig jaar in het leven geroepen door de UvA en HvA. Dit gebeurde ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van Folia, het weekblad voor de Universiteit van Amsterdam. Met de prijs wil het College van Bestuur van beide instellingen het belang benadrukken van goede, zelfstandige journalistieke verslaggeving over gebeurtenissen en ontwikkelingen in en rond het hoger onderwijs.

Punt dong niet mee naar de prijs omdat een van de voorwaarden is dat het blad minimaal tweewekelijks verschijnt. Punt verschijnt driewekelijks. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?